De Hasseltse onderneming VVS pakt uit met een opmerkelijk product. Het signaliatiebedrijf van Lieven ’s Heeren heeft een metalen beugel ontworpen die makkelijk op een nadar-hek kan geplaatst worden en zo fungeert als fietsenstalling. De eerste exemplaren mogen door potentiële klanten gratis uitgeprobeerd worden.

Veloc, zo heeft VVS zijn uitvinding gedoopt. De beugel is bedoeld om meer functionaliteit te creëren op evenementen. Als de nadarhekken er toch staan, kunnen ze evengoed worden omgevormd tot fietsparking, zo luidt de redenering. De beugel uit thermisch verzinkt staal kan toegepast worden op vrijwel alle types van nadarhekken en is geschikt voor ieder type van fiets. “De beugels kunnen eenvoudig worden gemonteerd en zijn beveiligd tegen diefstal en vandalisme”, aldus Lieven ’s Heeren. “Afhankelijk van het aantal spijlen kan een nadar worden opgebouwd om maximaal 12 fietsen te stallen.”

Om de steden en gemeenten in Limburg te overtuigen van deze handige oplossing, stelt VVS een demo-set van 32 Veloc-fietsbeugels ter beschikking. Naar gelang de beschikbaarheid kunnen deze beugels, inclusief nadarhekken, kosteloos uitgeprobeerd worden op evenementen.

Bron: Kurt Meers – Het Nieuwsblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here