Brouwerij Duvel Moortgat komt met een verrassende primeur: ze lanceert haar eigen misdaadroman De Erfenis en liet die schrijven door een specialist bij uitstek: meermaals bekroond thrillerauteur Toni Coppers.

“Het schrijven van een thriller lijkt op het brouwen van een Duvel. Je hebt niet alleen vakkennis nodig maar ook passie, de juiste ingrediënten en veel geduld”, vertelt Toni Coppers.

De samenwerking met Duvel is volgens Coppers een match made in heaven: “Het schrijven van een misdaadroman komt grotendeels overeen met het brouwen van een Duvel. Bij het begin van een nieuw boek zoek ik rust en stilte op. Een kleinigheid zet altijd het creatieve proces in gang, net als gist bij het brouwen. Het is altijd heel intens maar ook heerlijk om een boek te schrijven, om woorden te proeven en de zinnen te kneden, met één zekerheid: de waarheid langzaam maar zeker naar boven laten borrelen, net als de belletjes in een glas Duvel.”

Mysterie

De Erfenis vertelt het verhaal van Kim Lavigne, een dertiger die al op jonge leeftijd haar beide ouders verloor in een ongeval. Ze wordt opgevangen door Bernard, een gepassioneerde misdaadagent uit Brussel. Tijdens haar jeugd bracht Kim regelmatig tijd door in een kasteel. Jaren later ontvangt Kim een uitnodiging om terug te keren naar het kasteel. Als hierna nog een mysterieuze moord gebeurt, trekt Kim samen met haar nonkel Bernard op onderzoek uit.

Het boek De Erfenis van brouwerij Duvel Moortgat en Toni Coppers zal exclusief verkrijgbaar zijn bij de deelnemende drankenhandelaar en supermarkt bij aankoop van 2 clips Duvel.

Bron: Made in Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here