UNIZO West-Vlaanderen heeft het Kortrijkse Het Graafschap van Wouter Schoutteten uitgeroepen tot West-Vlaamse Starter van het Jaar. De start-up uit 2018 mag zodoende de provincie en de West-Vlaamse eer vertegenwoordigen op de nationale verkiezing op 21 februari. 

Het Graafschap, het bedrijf van Wouter Schoutteten, is een illustratieve en grafische studio. Wouter Schoutteten maakt unieke en vakkundige illustraties in opdracht van professionals zoals Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen, Mex United en ga zo maar door. Tekenen in ‘opdracht van’ is dus de hoofdactiviteit, maar daarnaast kan je hem ook aan het werk zien als live-tekenaar tijdens vertelvoorstellingen en organiseert hij groepsworkshops in zijn zeefdrukatelier ‘De Tafel van Zeven’.

Het Graafschap wil beelden beter laten scoren door originele illustraties op maat. “Elke dag krijgen we miljoenen afbeeldingen te zien”, aldus Schoutteten. “Nieuwe merken, originele projecten of evenementen hebben vaak maar één kans om visueel binnen te komen bij hun doelpubliek. Daar scoren originele illustraties op maat net heel goed. Zeker in een tijd waar consumenten terug op zoek zijn naar authenticiteit bij unieke en lokale producenten.” Met zijn illustratief maatwerk probeert hij zijn klanten en hun merk alle kansen te geven die ze verdienen. ! Hij zoekt altijd naar een beeld dat zorgt voor een herkenbaar, helder en sterk merk.

Vernieuwing als motto

Het Graafschap kan al een mooie referentielijst voorleggen. Zo werkte Schoutteten onder meer voor Eskimoo, JOC Ieper, Groen!, Bolwerk, Provincie West-Vlaanderen, voor allerlei feesten enzovoort. Het aanbod is breed: baanaffiches, poster design, logo’s, huisstijl, unieke geboortekaartjes, grafisch ontwerp en grafische vormgeving, grafische design, reclame, communicatie, zeefdrukken, website, marketing en animatie. Bij Het Graafschap behoren beeldmerk, infographic, cartoons, visuals of stripverhalen ook tot de mogelijkheden.

“Wouter biedt een creatieve oplossing voor de alom aanwezige drang bij bedrijven en organisaties om steeds ‘anders’ of ‘vernieuwend’ uit de hoek te komen” stelt Andreas Verledens, startersadviseur bij UNIZO, die samen met Julie Naessens (Start&Go van POM West-Vlaanderen) en Pieter Bouckhout (boekhoudkantoren Accto) in de jury zetelde. “Zijn businessplan zit goed in elkaar, hij heeft over alles nagedacht en bezit enorm veel potentieel om te blijven groeien. Bovendien is hij de ideale ambassadeur, want zijn core business is het creatief brengen van een inspirerend verhaal. Zijn expertise, enthousiasme en creativiteit zal hopelijk veel kandidaat-starters aanzetten om de stap te zetten naar het ondernemerschap. Bron: Made in West-Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here