Zo’n 150 kleurrijke giraffen en slakken zijn vanaf zaterdag tot eind maart te bewonderen bij negentig Mechelse handelaars. Tijdens een winkelwandeltentoonstelling kan je ze allemaal ontdekken. Sommige van de originele kunstwerken zijn ook te koop voor het goede doel.

De tentoonstelling is een initiatief van Sjarabang, een inclusief creatief atelier waar kunst- en cultuurparticipatie van mensen met én zonder beperking wordt bevorderd. “Ook aan onze giraffen en slakken heeft iedereen meegewerkt. De creaties komen van individuele artiesten, instellingen voor personen met een beperking en buitengewone scholen”, vertelt Mart De Wever, educatief medewerker bij Sjarabang.

Het is al voor het vijfde jaar op rij dat de winkelwandeltentoonstelling wordt georganiseerd. ‘Onmogelijke liefde’ loopt van zaterdag 9 februari tot maandag 25 maart. “Een aantal van de stukken is voor 150 euro te koop”, zegt Mart. Handelsorganisatie Mechelen MeeMaken is sponsor van het evenement. Wie deelneemt aan een selfiewedstrijd kan een van de twee grote giraffen winnen die ze heeft aangekocht.

De tentoonstelling is de opwarmer voor Kunstproeven, het kunstenfestival dat Sjarabang begin april organiseert in de Academie, het Conservatorium en het Cultuurcentrum.  Bron: GVA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here